Skip to Content

Bambae logo

Bambae – Waarom wij hebben gekozen voor bamboe!

We zijn gestart met het verkopen van verschillende producten omdat we vanuit huis wilden gaan werken. Dat was de droom. Langzaamaan zijn we steeds meer producten van bamboe gaan verkopen. We merkten dat dit is wat we wilden. Duurzame en mooie, natuurlijke producten. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in ons merk ‘Bambae’.

De reden dat we hebben gekozen voor producten van bamboe is omdat het een duurzaam natuurproduct is. Houten producten hebben we altijd al mooi gevonden, maar daarvoor moeten bomen gekapt worden. Als er al nieuwe bomen voor in de plaats geplant worden, dan duurt het tientallen jaren voordat de boom groot genoeg is om opnieuw te kunnen kappen. Bamboe duurt dan wel 5 jaar om te wortelen, maar daarna schiet het omhoog. De meeste bamboesoorten groeien tussen de 5 en 20 cm per dag. Dat is super snel vergeleken met bomen. Sommige soorten kunnen tot wel 1 meter per dag groeien! Bizar! Bamboe is ook eigenlijk geen bomensoort, maar een grassoort. Uiteindelijk produceert de plant wel een stam die net zo hard en stevig is als het hout van de meeste bomen. Daarnaast is het zo dat als de bamboe gekapt wordt, er uit de overgebleven stronk weer een nieuwe stam kan groeien die ook 5-20 cm of zelfs een meter per dag groeit. Bovendien groeien er al snel nieuwe bladeren, die op hun beurt weer CO2 uit de lucht opnemen en vervangen voor zuurstof.

Een groot bamboe bos!

Daarnaast hoeft er voor het laten groeien van bamboe geen bemesting of pesticiden gebruikt te worden. Je zou haast denken dat het een onkruid is!

Om al deze redenen zijn bamboe producten duurzaam en hopen we dat er steeds meer bamboe in gebruik genomen gaat worden, om zo de bomenkap te kunnen reduceren. Daarnaast kan het natuurlijk ook plastic producten vervangen! Dat zou al helemaal mooi zijn!

Op naar een duurzamere wereld!

 
Website design door: The Imagineering Suite © 2020