Skip to Content

Op deze pagina vind je blogs en vlogs waarin ik uitwijdt over producten die Bambae verkoopt en allerlei info over Bamboe! Ik wens je veel leesplezier!


 • BLOG 2: Kwaliteitscontrole

  Ik geloof in mooie, kwalitatief goede producten. Om ervoor te zorgen dat elke klant tevreden is over de bamboe producten van Bambae, voer ik altijd een kwaliteitscontrole uit. Dit heeft inmiddels geresulteerd in stapels afgekeurde producten. Vaak zijn dit de grotere kommen die beschadigd zijn na een turbulente reis met pakket vervoerders die niet al te voorzichtig met de pakketten omgaan. Door de druk scheurt de kom op een naad.

  Daarnaast wil het ook wel eens voorkomen dat er kleine scheurtjes in de kom ontstaan tijdens het vervoer, waardoor ik de kom afkeur. Aangezien de kommen geschikt zijn om uit te eten (bijvoorbeeld als slaschaal of broodschaal), zijn scheurtjes in een kom niet hygiënisch. Ik heb nu een plan om van deze kommen plantenbakken te gaan maken. Ik heb zelf al een kom in gebruik met plantjes er in en het staat hartstikke mooi! Alleen moet er dan nog wel iets in de kom wat het bamboe beschermd, zoals een laagje plastic of een coating. Zeker als er al scheurtjes in de kom zitten, zal het er niet beter op worden als je er vochtige aarde in doet. Daarom heb ik deze plantenbakken nog niet te koop staan, omdat ik nog aan het experimenteren ben hoe de binnenkant van de kom het beste beschermd kan worden.

  Zo controleer ik dus alle producten. Het kan alsnog voorkomen dat een product niet 100% goed of netjes is, want bamboe is een natuurproduct en kan breken of scheuren. Natuurlijk kun je het dan altijd retour sturen en dan krijg je een nieuw product opgestuurd of je geld terug, net wat je zelf wilt.

  _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 • BLOG 1: Tips voor de verzorging van je bamboe producten

  Bij elke bestelling voeg ik onderstaande tips toe in de verzenddoos. Toch wilde ik de tips ook hier plaatsen, zodat iedereen ze kan lezen! Uiteindelijk is het natuurlijk aan jou hoe je met je bamboe producten omgaat. Toch kan het geen kwaad om deze tips in je achterhoofd te houden voor een langere levensduur van je producten. Bovendien blijven ze dan langer mooi!

  Foto gemaakt door: @nieks_servies
  1. 1. Doe de producten niet in de vaatwasser. Bamboe kan niet zo goed tegen de hitte van het droogprogramma.
  2. 2. Was met de hand af, maar niet met te heet water. Bamboe kan niet zo goed tegen hitte en zal splijten/scheuren. Gelukkig heeft bamboe een antibacteriële werking, waardoor met heet water wassen niet noodzakelijk is om de bacteriën te doden. Zolang je zorgt dat alle etensresten van je producten af gewassen zijn, zullen de bacteriën niet overleven op het oppervlakte van je product(en).
  3. 3. Als je af en toe je bamboe producten invet met een plantaardige olie, zoals bijvoorbeeld olijfolie of kokosolie, dan blijven je producten langer mooi en gaat het langer mee. Ook zal het minder snel uitdrogen en splijten. Bovendien zien je producten er dan weer bijna als nieuw uit!
  4. 4. Zijn de producten na hopelijk een hele lange tijd toe aan vervanging? Recycle ze dan, of gooi ze bij de compost of in de groenbak. Bamboe kan namelijk prima gecomposteerd worden.
  Foto gemaakt door: @nieks_servies

 
Website design door: The Imagineering Suite © 2020