Ik geloof in mooie, kwalitatief goede producten. Om ervoor te zorgen dat elke klant tevreden is over de bamboe producten van Bambae, voer ik altijd een kwaliteitscontrole uit. Dit heeft inmiddels geresulteerd in stapels afgekeurde producten. Vaak zijn dit de grotere kommen die beschadigd zijn na een turbulente reis met pakket vervoerders die niet al te voorzichtig met de pakketten omgaan. Door de druk scheurt de kom op een naad.

Daarnaast wil het ook wel eens voorkomen dat er kleine scheurtjes in de kom ontstaan tijdens het vervoer, waardoor ik de kom afkeur. Aangezien de kommen geschikt zijn om uit te eten (bijvoorbeeld als slaschaal of broodschaal), zijn scheurtjes in een kom niet hygiënisch. Ik heb nu een plan om van deze kommen plantenbakken te gaan maken. Ik heb zelf al een kom in gebruik met plantjes er in en het staat hartstikke mooi! Alleen moet er dan nog wel iets in de kom wat het bamboe beschermd, zoals een laagje plastic of een coating. Zeker als er al scheurtjes in de kom zitten, zal het er niet beter op worden als je er vochtige aarde in doet. Daarom heb ik deze plantenbakken nog niet te koop staan, omdat ik nog aan het experimenteren ben hoe de binnenkant van de kom het beste beschermd kan worden.

Zo controleer ik dus alle producten. Het kan alsnog voorkomen dat een product niet 100% goed of netjes is, want bamboe is een natuurproduct en kan breken of scheuren. Natuurlijk kun je het dan altijd retour sturen en dan krijg je een nieuw product opgestuurd of je geld terug, net wat je zelf wilt.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________