Bij elke bestelling voeg ik onderstaande tips toe in de verzenddoos. Toch wilde ik de tips ook hier plaatsen, zodat iedereen ze kan lezen! Uiteindelijk is het natuurlijk aan jou hoe je met je bamboe producten omgaat. Toch kan het geen kwaad om deze tips in je achterhoofd te houden voor een langere levensduur van je producten. Bovendien blijven ze dan langer mooi!

Foto gemaakt door: @nieks_servies
  1. 1. Doe de producten niet in de vaatwasser. Bamboe kan niet zo goed tegen de hitte van het droogprogramma.
  2. 2. Was met de hand af, maar niet met te heet water. Bamboe kan niet zo goed tegen hitte en zal splijten/scheuren. Gelukkig heeft bamboe een antibacteriële werking, waardoor met heet water wassen niet noodzakelijk is om de bacteriën te doden. Zolang je zorgt dat alle etensresten van je producten af gewassen zijn, zullen de bacteriën niet overleven op het oppervlakte van je product(en).
  3. 3. Als je af en toe je bamboe producten invet met een plantaardige olie, zoals bijvoorbeeld olijfolie of kokosolie, dan blijven je producten langer mooi en gaat het langer mee. Ook zal het minder snel uitdrogen en splijten. Bovendien zien je producten er dan weer bijna als nieuw uit!
  4. 4. Zijn de producten na hopelijk een hele lange tijd toe aan vervanging? Recycle ze dan, of gooi ze bij de compost of in de groenbak. Bamboe kan namelijk prima gecomposteerd worden.
Foto gemaakt door: @nieks_servies